ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Δηλώσεις Κτηματολόγιου

Το γραφείο μας διασφαλίζει την ορθή καταγραφή όλων των ιδιοκτησιών (δομημένα & αδόμητα) έχοντας την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τον εξοπλισμό της αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασής τους, εντοπίζοντας και καταγράφοντας τυχών λάθη και διαφορές στα γεωμετρικά στοιχεία αυτών και των κατασκευών που εμπεριέχονται (ενέχονται) σε αυτά, σύμφωνα με την νομοθεσία (Ν. 22308/95) του Κτηματολόγιου Α.Ε..

Αρχικά, προηγείται ο προ-έλεγχος των προσκομισμένων στοιχείων σε ότι αφορά την επάρκεια του προσδιορισμού της θέσης και των ορίων του ακινήτου στους κτηματολογικούς χάρτες. Το τοπογραφικό διάγραμμα αποτελεί το ιδανικό μέσο υπόδειξης ενός ακινήτου προς αποφυγή διορθώσεων και ενστάσεων στην φάση της ανάρτησης των πινάκων και των διαγραμμάτων. Σε συνέχεια, ερευνάται η ύπαρξη αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων εντός του ακινήτου και η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης των κατασκευών.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την σύνταξη νέων Εξαρτημένων Τοπογραφικών Διαγραμμάτων των ακινήτων & και την ένταξη στις Ρυθμίσεις του Ν. 4495/17 των Αυθαίρετων Κατασκευών & χρήσεων (Εκπόνηση Μελετών Στατικής Επάρκειας) που ενέχονται σε αυτά, διασφαλίζοντας την πραγματική και νόμιμη κατάσταση των ιδιοκτησιών.

 

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟ

Τα παρακάτω δικαιολογητικά μπορούν να σταλούν ηλεκτρονικά μέσω της επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας και στο email: info@civilsa.gr

Η παράδοση των δικαιολογητικών μπορεί να γίνει στο γραφείο της Θεσσαλονίκης ή και στο συνεργαζόμενο γραφείο στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής επί της οδού:

Αγ. Γεωργίου 19, 1ος Όροφος, Εμπορικό Κέντρο ΕΑΣ, Τ.Κ. 63200

(Τεχνικό Γραφείο – Κανακάρη Ευγενία, 23730 21098)

 

 

Δικαιολογητικά Αίτησης:

  • Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (ΑΔΤ) ή διαβατηρίου

  • Φωτοαντίγραφο εγγράφου από το οποίο να αποδεικνύεται το Α.Φ.Μ. (εκκαθαριστικό σημείωμα, Ε9, λογαριασμός ΔΕΗ)

  • Φωτοαντίγραφο τίτλου ιδιοκτησίας (π.χ. συμβόλαιο, δικαστική απόφαση) που τεκμηριώνει δικαίωμα στο ακίνητο

  • Φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού μεταγραφής του τίτλου ιδιοκτησίας στο Υποθηκοφυλακείο

  • Τοπογραφικό διάγραμμα του ακινήτου ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο, από το οποίο προκύπτει η θέση του ακινήτου

Στις 14 Ιανουαρίου 2019 ξεκινάει η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας. Η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής δήλωσης για τους κατοίκους εσωτερικού είναι μέχρι τις 15 Απριλίου 2019, ενώ η αντίστοιχη για τους κατοίκους εξωτερικού είναι μέχρι τις 15 Ιουλίου 2019.

Η περιοχή κτηματογράφησης καλύπτει τους Καλλικρατικούς Δήμους Αριστοτέλη, Κασσανδρείας, Νέας Προποντίδας, Πολυγύρου (εκτός του Πολυγύρου, Γερακινής και Καλυβών), Σιθωνίας (εκτός της Σάρτης, Συκιάς, Τορώνης, Νέου Μαρμαρά).

Στις 10 Δεκεμβρίου 2018 ξεκινάει η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας. Η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής δήλωσης για τους κατοίκους εσωτερικού είναι μέχρι τις 10 Μαρτίου 2019, ενώ η αντίστοιχη για τους κατοίκους εξωτερικού είναι μέχρι τις 10 Ιουνίου 2019.

Η περιοχή κτηματογράφησης καλύπτει τους Καλλικρατικούς Δήμους Βόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Θέρμης, Λαγκαδά, Πυλαίας-Χορτιάτη, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με συνολικά 75 Δημοτικές / Τοπικές Κοινότητες (προ-Καποδιστριακούς ΟΤΑ)

Για περισσότερες πληροφορίες, συμπληρώστε την φόρμα και θα σας καλέσουμε εμείς!

*Όνοματεπώνυμο

*E-mail

*Τηλέφωνο