Εξοικονομώ

Εξοικονομώ

Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης μιας κατοικίας έχει ως όφελος την εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας, οδηγώντας στην άμεση μείωση της κατανάλωσης της (λιγότερη κατανάλωση ρεύματος, αερίου και πετρελαίου), στην εσωτερική ποιότητα διαβίωσης και θερμικής άνεσης των κατοίκων, καθώς και στην αύξηση της αξίας του ακινήτου. 

Επικοινωνία


Εκάβης 1, Θεσσαλονίκη, 54641


2311 295959


[email protected]


69 42638151


Δευτ- Σαβ 8.00 - 20.00

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την πλήρη διαδικασία και προετοιμασία ένταξης Κατοικιών στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ» προσφέροντας υπηρεσίες όπως τον υποχρεωτικό προ-έλεγχο μη αυθαιρεσιών της κατοικίας και την τακτοποίηση της σε περίπτωση ύπαρξης αυτών, την έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου/διηρημένης ιδιοκτησίας, τον σύμβουλο του έργου με την αρμοδιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χειρισμού του ηλεκτρονικού συστήματος (παρακολούθηση της αίτησης έως την ολοκλήρωση του έργου), την έκδοση πολεοδομικών αδειών και την εκπόνηση των ενεργειακών επιθεωρήσεων.

Η πρώτη ενέργεια που καθορίζει την ένταξης της κατοικίας στο Πρόγραμμα είναι η αυτοψία ελέγχου αυθαιρεσιών. Αν δεν υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις, ο μηχανικός σφραγίζει την Ο.Α. του κτιρίου, ενώ σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να γίνει τακτοποίηση της αυθαίρετης κατασκευής ή χρήσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4495/2017 (στο τέλος του κειμένου αναφέρονται τα δικαιολογητικά ελέγχου).

Οι κατοικίες ή τα τμήματά κατοικιών που δικαιούνται να χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα πρέπει να έχουν αποκλειστικά χρήση Κύριας κατοικίας (όχι 1ης δευτερεύουσας) και να αποτελούν μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και διαμερίσματα πολυκατοικιών ικανοποιώντας τα κριτήρια του εκάστοτε προγράμματος.

  Σε ότι αφορά την αυτοψία ελέγχου, παρακάτω αναφέρονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτείται να παραδοθούν στο Μηχανικό για τον έλεγχο νομιμότητας της κατοικίας:

  1.  συμβόλαιο ιδιοκτησίας ακινήτου (θα προκύπτουν όλοι οι ιδιοκτήτες του ακινήτου, με οποιαδήποτε μορφή κυριότητας και θα προκύπτει η χρήση των χώρων & του παταριού)
  2.  ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα, ΑΦΜ και ΔΟΥ
  3.  αρχιτεκτονική κάτοψη & όψεις
  4.  τοπογραφικό διάγραμμα
  5.  αντίγραφο οικοδομικής άδειας
  6.  στοιχεία κτηματολογίου του ακινήτου (αριθμός ΚΑΕΚ)
  7.  δηλώσεις τακτοποίησης ή νομιμοποίησης αυθαιρέτων
  8.  συμβόλαιο μίσθωσης
  9.  κανονισμός πολυκατοικίας ή συναίνεση πλειοψηφίας συνιδιοκτητών